Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Γραφείο Καθημερινότητας και Επικοινωνίας με τον Δημότη

Θέλουμε να έχουμε ένα δήμο κοντά στον δημότη. Κοντά στο μικρό και καθημερινό πρόβλημά του με άμεσο στόχο την επίλυσή του. Γι’ αυτό σκοπός μας είναι η αύξηση των συνεργείων τα οποία θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αντιμετώπιση των μικρών και καθημερινών προβλημάτων σε όλο το Δήμο. Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Κυρίως όμως θα δώσουμε έμφαση στην πρόβλεψη αυτών και όχι στη θεραπεία που κοστίζει περισσότερο. Γι’ αυτό προτείνω τη σύσταση  γραφείου , Καθημερινότητας και Επικοινωνίας με τον πολίτη. Ένα γραφείο που θα λειτουργεί 24ωρες και θα καταγράφει και θα επιλύει τα μικρά αλλα πολύ σημαντικά προβλήματα των δημοτών μας και θα λειτουργεί με εκτελεστική αρμοδιότητα από μόνος του. Είναι τραγικό να χρειάζεται απόφαση δημοτικού συμβουλίου επειδή χρειάζεται πότισμα το γκαζόν στο πάρκο ή χρειάζονται λάμπες οι κολώνες.Ανοιχτό προς το κοινό όπου ο αντιδήμαρχος θα μιλά προσωπικά με τους δημότες και θα δέχεται το δικαιολογημένο "χώσιμο" τους ενώ θα επιτηρεί ο ίδιος τις διαδικασίες επίλυσης. Μπουχτήσαμε πια με τα μεγάλα παχιά λόγια...Είμαι αποφασισμένος να ανοίξω «πόλεμο» με τα χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη αλλά και με όλους όσους λαϊκίζουν, τους γραβατοφόρους αντιδημάρχους , προέδρους κτλ κτλ .Τα μικρά και απλά ζητήματα έχουν προτεραιότητα, Και πιστέψτε με..όσο απλά είναι τα προβλήματα άλλο τόσο απλές είναι και οι λύσεις τους. Γνωρίζω, ως μέλος αυτής της κοινωνίας τις πραγματικές δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά μας. Για δεκαετίες κληρονομημένα τα ίδια προβλήματα, μάθαμε να τα χαρακτηρίζουμε «άλυτα». Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα. Υπάρχει προχειρότητα, υπάρχει άγνοια, υπάρχει ατολμία, υπάρχει αδιαφορία. Αυτή λοιπόν την καθημερινότητα σε ολόκληρο το Δήμο μας, θα υπηρετήσω με πάθος. Με τη συνεργασία των δημοτών, με τη συνεργασία όλων σας! Στον ίδιο στόχο της καθημερινότητας, οραματιζόμαστε τη λειτουργία του δήμου μας με τέτοιο τρόπο ώστε οι δημότες μας να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον.Αν μη τι άλλο γι αυτό παλεύουμε..

Συγκεκριμένα το γραφείο:
  1. Συγκροτεί, οργανώνει και διοικεί τα τοπικά σχετικά συνεργεία του Δήμου.
  2. Μεριμνά για τον σωστό χειρισμό και την αξιοποίηση των μηχανημάτων και γενικά του τεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί το Γραφείο.
  3. Συγκροτεί, οργανώνει και διοικεί συνεργεία αμέσου επέμβασης σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών εκτός προγράμματος.
  4. Μεριμνά για την φύλαξη, την ασφάλεια και την καθαριότητα των κάθε είδους εγκαταστάσεων της δημοτικής ενότητας.
  5. Μεριμνά για την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών όλων των υποδομών (οδοποιία, πεζοδρόμια, σήμανση, παιδικές χαρές, διαγραμμίσεις, κλπ.), του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας, των κτιριακών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της Δημοτικής Ενότητας, των κοινόχρηστων και υπαίθριων χώρων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και του πρασίνου, καθώς και κάθε άλλης εργασίας που κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή και άνετη διαβίωση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου