Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

O δήμος ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ από 1/1/2015 κάνει ένα νέο ξεκίνημα.....

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Η ίδια η καθοδική πορεία της χώρας δημιούργησε νέα προβλήματα . Η επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν για χρόνια τους πολίτες δημιούργησε νέες ανάγκες. Η ίδια η ιστορική συγκυρία που βιώνουμε εμφανίζει νέες προκλήσεις. Ο  δήμος Θερμαϊκού του σήμερα είναι πια μια πολιτεία 100.000 κατοίκων που αναζητούν μια νέα, δυναμική ταυτότητα για την πόλη που ζουν, διαμορφώνουν σχέσεις, διασκεδάζουν, δημιουργούν οικογένειες, αναζητούν εργασία. 

Ο Θερμαϊκός του σήμερα εμφανίζει σοβαρές δυνατότητες για ένα φιλόδοξο άλμα προς το μέλλον.
  •  Άλμα αναπτυξιακό με δραστηριότητες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά της πόλης και εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας.
  •  Άλμα πολιτιστικό που δημιουργεί μια νέα αισθητική για την πόλη και καθιστά το Θερμαϊκό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πόλο για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
  •  Άλμα ποιοτικό που καθιστά τις γειτονιές μας πιο ανθρώπινες, πιο πράσινες, πιο σύγχρονες.
  •  Άλμα οικονομικό με επαγγελματίες που εργάζονται σε πιο σύγχρονες συνθήκες, σε μια πόλη που μετατρέπεται σε εμπορικό κόμβο. 
  • Άλμα εκπαιδευτικό, με σχολεία φυτώρια δημιουργίας, αναζήτησης, γνώσης και πρωτοβουλιών, με νέους θεσμούς ανοιχτού διαλόγου, προβληματισμού, ενεργοποίησης.
  •  Άλμα με επίκεντρο τον άνθρωπο, με σεβασμό στην νέα πολυπολιτισμικότητα που δημιουργείται, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, με σχέσεις δημιουργίας και ειλικρίνειας.
  •  Άλμα δυναμικό με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, μακριά από στερεότυπα, φοβίες και ανασφάλειες κάθε μορφής. 
 Ο Θερμαϊκός μπορεί. Η μεγάλη του δύναμη είναι οι άνθρωποί του, άνθρωποι με οράματα, φιλοδοξίες και απαιτήσεις. Άνθρωποι της εργασίας και του πολιτισμού, άνθρωποι δημιουργικοί. Καμιά πόλη δεν αλλάζει μόνο από τις πρωτοβουλίες μιας Δημοτικής Αρχής, μόνο από την δράση κομμάτων η Δημοτικών Κινήσεων. Καμιά κοινωνία δεν προχωράει με τους πολίτες στην άκρη, με τους ανθρώπους της αδιάφορους και ανενεργούς. Οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού μπορούμε. Διαθέτουμε εμπειρία, έχουμε απόψεις, ξέρουμε τι θέλουμε. 
  • Χρειάζεται όμως ένα εγερτήριο κάλεσμα. 
  • Χρειάζεται να δοθεί χώρος στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας που συχνά ασφυκτιούν.
  • Χρειάζεται να δοθεί χώρος για διάλογο, για πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, για δημιουργία και διεκδίκηση. Το μέλλον δεν οικοδομείται από μόνο του. 

Πρόσκληση - Πρόκληση : Θέλουμε να δημιουργήσουμε δυναμική σε όλη την πόλη για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε παντού. Απευθυνόμαστε σε πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων και κομματικών εντάξεων. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας νέας αυτενέργειας και δημιουργίας, απαίτησης και διεκδίκησης, έμπνευσης και πίστης για ένα καλύτερο αύριο για το Θερμαϊκό. Γι′αυτό είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα και δημιουργική πρόταση. 
 Στην ‘ατζέντα’ των πρωτοβουλιών διαλόγου, των παρεμβάσεων και των διεκδικήσεων μιας συμπεριλαμβάνονται τα γενικότερα κοινωνικά- περιβαλλοντικά- οικονομικά προβλήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα κάθε πρόβλημα και νέα ιδέα που αφορούν το Θερμαϊκό. Συλλογικότητα- Κοινωνική προσφορά. Σε αυτή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι. Σε αυτή την πρωτοβουλία έχουν θέση όλοι οι ενεργοί πολίτες του ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ... 
Στους στόχους μας επομένως συμπεριλαμβάνονται: 
Η ευαισθητοποίηση όλων για τα καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, της χώρας μας και του Θερμαϊκού
Το άνοιγμα του διαλόγου για ευρύτερης σημασίας θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη 
Η εμπέδωση της κοινωνικής ευαισθησίας ως συστατικού στοιχείου μιας κοινωνίας ανεκτικότητας και συνοχής
Η εναντίωση σε φαινόμενα διαχωρισμού των πολιτών, ρατσισμού, άσκησης βίας 
Η διερεύνηση εναλλακτικών αναπτυξιακών μοντέλων για την πόλη μας 
Η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία και με άλλους φορείς της πόλης 
Η υλοποίηση μελετών και ερευνών για πλευρές της κοινωνικής, οικονομικής ζωής στο Θερμαϊκό Η σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων, η προώθηση ψυχαγωγικών πρωτοβουλιών, η διοργάνωση εκδρομών-συνεστιάσεων 
Η προώθηση διεκδικήσεων για καυτά προβλήματα που εμφανίζονται στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς 
Η ενθάρρυνση και προβολή του πολιτιστικού, μορφωτικού, εκπαιδευτικού δυναμικού της πόλης μας 
Η ενεργός συμμετοχή όλων μας για τα δημοτικά δρώμενα του ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 

12 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ 
Απομάκρυνση της Κεραίας από το γήπεδο της Αναγέννησης Επανομης και έλεγχος όλων των περιπτωσεων οπου έχουν εγκατασταθεί κεραίες που προσβάλλουν τη δημόσια υγεία.
Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας για νέους ανέργους 
Κοινωνικό Ταμείο για άπορους φοιτητές
Ενδυνάμωση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων
Έμφαση στην ανακύκλωση και στην καλλιέργεια του θεσμού στην συνείδηση των δημοτών Δημοτικός Κινηματογράφος 
Εκσυγχρονισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης 
Νομική Υπεράσπιση μέσω δήμου για προάσπιση της πρώτης κατοικίας οφειλετών ακόμα και με μαζικές κινητοποιήσεις. 
Ανάπλαση μέσω προγραμμάτων όλων των εγκαταλελειμμένων δημόσιων χώρων σε συνεργασία με τους φορείς και ιδιαίτερα με τα σχολεία. 
Ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής 
Ενίσχυση του θεσμού Βοήθεια στο Σπίτι με νέες υπηρεσίες 
Πεζοδρόμηση στην περιοχή ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ τα Σαββατοκύριακα με ανατρεπόμενες μπάρες ύστερα από συννενόηση με τους επαγγελματίες - κατοίκους της περιοχής. 

Φίλες και φίλοι , αυτές είναι ορισμένες από τις προτεραιότητές μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Επανομής. Προτάσεις πολλές, μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερες. Συμμετοχικές διαδικασίες , μαζικές διεκδικήσεις.. Μας χρωστάν, δεν χρωστάμε....Πάμε..... 

Με εκτίμηση Δημόπουλος Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου